Armenian kohokohdat

Armenia on turistimaana varsin tuntematon. Mutta Armenialla on paljon annettavana. Matka Armeniaan on matka kristinuskon historiaan. Vehreät laaksot sanotaan olevan syy kertomukseen Eedenin puutarhasta. Nooakin arkki kerrotaan rantautuneen Ararat vuorelle. Sivilisaation alku juontaa tästä raamatullisesta maasta. Arkeologit väittävät, että Araratin laaksossa löytyvät maailman vanhimmat asutetut alueet. Täältä löytyvät maailman vanhimmat kivikirkot ja keskiajan kallioluostarit. Maisemat ovat huikeat, ihmiset hyvin ystävällisiä. Ja vielä kaiken huipuksi hyvää ruokaa ja juomaa. Kun kerran olet tavannut armenialaisen, haluat tavata uudelleen.

Matkanjohtajana toimii Reijo Huuskonen.

Hintaan ei sisälly: yhden hengen huone, juoma, juomarahat, vakuutukset.

Hinta lähtien:
1 340€
Päivää:8
Reittilento, hotellimajoitus kahden hengen huoneessa,täysihoito, kaikki retket, ohjelman mukaiset sisäänpääsymaksut, englanninkielinen opas, suomea puhuva matkanjohtaja
Varaa matka

Ohjelma

6.4. Lento Jerevaniin, siirtyminen aivan keskustassa sijaitsevaan hotelliimme.

7.4. Tänään tutustumme Armenian pääkaupunkiin, Jerevaniin. Käymme kaupungin kaikissa tärkeissä kohteissa. Mother Armenia patsas, mistä on hieno näköalapaikka yli koko kaupungin. Käymme myös värikkäässä markkina-paikassa nimeltään. Gumi Shuka. Vierailemme mahtavassa Armenien Genecide Memorial Complex -nimisessä paikassa, joka on yli 100 vuotta sitten tapahtuneen armenialaisten kansanmurhan muistopaikka. Syömme ravintolassa illalliseksi perinteistä armenialaista ruokaa.

8.4. Aamiaisen jälkeen matkustamme Armenian uskonnolliseen pääkaupunkiin, Echmiadziin. Ensimmäinen kohde on arkeologinen kaivaus Zvartnis katedraalissa 600-luvulta.  Tämä arkkitehtooninen mestariteos on Armenian suurin tuomiokirkko ja koko alue kuuluu UNESCOn maailmanperintöihin. Jatkamme Ezhmiadziniin. Katedraali on maailman vanhin valtiollinen kirkko 300-luvulta ja täällä  asustaa Catholicos, kirkon päämies. Legendan mukaan Jeesus astui alas taivaasta näyttämään mihin kirkko piti rakentaa. Matkalla Jerevaniin teemme pysähdyksen. Käymme viinitarhassa viinimaistiaisissa. Moni on sitä mieltä että Armenia on yksi niistä maista jotka valmistivat viiniä ensimmäisten joukossa maailmassa. Illalla syömme illallista ravintolassa.

9.4. Aamiaisen jälkeen jätämme pääkaupungin ja suuntaamme kohti Ararat-vuorta. Vuoren juurella saamme vierailla Khor Viraps luostarissa, jossa hyväksyttiin kristinusko jo 301 j.Kr. Täältä on upea näkymä lumiselle Ararat vuorelle. Jatkamme kohti Novarankin luostaria, joka sijaitsee hyvin kapeassa rotkossa. Luostari on kuuluisa kirkostaan, jota ei voi verrata mihinkään muuhun kirkkoon. Lounas syödään ravintolassa joka sijaitsee luolassa. Matkustamme eteläänpäin ja saamme nähdä enemmän Silkkitien maisemista. Saavumme Jerevaniin ja syömme illallista ja yövymme.

10.4. Tänä aamuna lähdemme kohti Dilijania. Ensin saavumme Sevan-järvelle, jota kutsutaan myös Armenian helmeksi. Järvi sijaitsee 1900 metriä meren pinnan yläpuolella. Jos meillä on onnea, voimme myös kokea miten järvi vaihtaa väriä. Tutustumme ”Old town Dilijan” y.m. Paljon siitä mitä tänään näemme on UNESCOn maailmanperintölistalla. Lounas paikallisessa ravintolassa.  Vierailemme kahdessa luostarissa mm. Haghartsin luostarissa. Päivän aikana koemme monta yllätystä. Asumme tämän yön hotellissa Dilijanissa. Syömme illallista.

11.4. Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Jerevania. Vierailemme Saghmosavankissa och Hovhannavankissa. Armenian historia on jättänyt rikkaana perintönä monta luostaria ja linnaketta. Korkean vuorirotkon jälkeen tulemme näkemään kukkia, leveitä laaksoja, majoja ja lumenpeitossa olevia vuoria. Koemme nopeasti virtaavat purot ja upeat vuoret. On enemmän todennäköistä että kohtaamme paimenen kuin vierailijaa poluilla. Täällä elämä eletään aivan toisenlaisessa rytmissä ja on ihmeellistä palata 2000-luvulle.Teemme pienen kävelyn jotta saamme nauttia ilmasta. Suuntaamme matkaa takaisin kohta Jerevania missä yövymme ja syömme illallista.

12.4. Tänään vierailemme fantastisessa käsikirjoitusmuseossa. Täällä näemme muun muassa kirja joka painaa 28 kiloa ja toinen joka painaa 19 grammaa. Tämän jälkeen matkustamme Garni laaksoon missä tutustumme hellenistiseen temppeliin 100-luvulta. Elämme aikaa ennen kristinuskoa. Lounas. Matka jatkuu kohti Geghardin luostaria, sekin UNESCOn maailmanperintölistalla. Jotkut luostarin huoneista on hakattu kallioon ja niiden akustiikka on mainio. Nautimme konsertista. Lähdemme takaisin kohti Jerevania ja syömme jäähyväisillallista.

13.4. Aamiainen ja vapaa aamupäivä. Kohti kotimaata keskeltä päivää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähdöt ja hinnat

LähtöLähtökaupunkiKohdePaikkaaLähtien hinta
21/9Tukholma ArlandaArmenian kohokohdat81 340€VaraaMore information
21/9KööpenhaminaArmenian kohokohdat61 340€VaraaMore information
21/9HelsinkiArmenian kohokohdatYli 81 340€VaraaMore information