Egypti 15 päivää, klassinen kiertomatka ja risteily

Ennennäkemätön matka antaa sinulle suurimman osan Egyptin historiallisesta kulttuurista.  Tällä matkalla tutustut faaraoihin, pyramideihin ja vanhaan kulttuuriin yhdistäen nämä elämykset rentouttavaan Niilinristeilyyn. Saat asua viiden tähden hotelleissa ja risteilylaivalla. Tältä matkalta ei luksusta puutu.  

Matkaan ei sisälly: Viisumi (25 US-dollaria), vakuutukset, juomarahat noin 7 US dollaria  tai euroa/henkilö/päivä, retki Abu Simbeliin, yhden hengen huoneen lisä 400 euroa, peruutusturva. 

Status:
Täynnä

Ohjelma

Ohjelma

 

Päivä 1 Lento Kairoon.
King Toursin edustaja lentokentällä auttaa meitä viisumin kanssa (25 dollaria maksetaan lentokentällä). Siirtyminen viiden tähden hotelliin missä nautimme illallisen.

Päivä 2 Kairo.  
Päivän ohjelmaan kuuluvat Gizan pyramidit ja Sfinksi, Sakkaran pyramidi, Egyptin vanha pääkaupunki Memphis ja sen ulkomuseo. Lounas päivän aikana. Illallinen hotellilla.    

Päivä 3 Kairo.
 Kairossa on paljon tutkittavaa. Tänään lähdemme katsomaan Citadellia ja alabastermoskeijaa. Ohjelmassa on myös Egyptiliäinen museo ja Tutankhamonin haudasta löytyneet aarteet, koptisten korttelit vanhassa Kairossa ja Khan Al Khalilin basaarialue. Lounastamme paikallisessa ravintolassa. Illalla junamme lähtee Luxoriin ja illallisen syömme junan ravintolavaunussa.  

Päivät 4 - 5. 
Kaksi vapaapäivää Luxorissa. Hieno kaupunki missä voi käydä ostoksilla ja tutustua markkinoihin. Aikaa jää myös uimiseen tai omien retkien tekemiseen. Asumme viiden tähden hotellissa.

Päivä 6. Luxor-risteily.
Tänään käymme katsomassa läntisen rannan suuria nähtävyyksiä. Käymme Kuninkaiden laaksossa sekä Thebessä. Lounas syödään laivalla ja saamme omat hytit käyttöömme. Seuraavat seitsemän yötä vietetään laivalla. Risteilyn aikana voimme nauttia auringosta ja uida uima-altaassa. Meillä on täysihoito koko risteilyn aikana.

Päivä 7. Risteily.
Laiva on ollut yötä Luxorin satamassa ja tänään vierailemme itäisellä rannalla Luxorin temppelissä ja Karnakan temppelikokonaisuudessa. Lounasaikaan risteilymme alkaa. Suuntaamme etelään kohti Esnan sulkuja ja eteenpäin Edfuun. Nautimme olostamme uima-altaalla. Iltapäivällä vietämme Tea timea aurinkokannella. Saamme viettää rentoa elämää laivalla. 

Päivä 8. Risteily-Aswan:
Aamiaisen jälkeen vierailemme Horos jumalalle rakennettuun Edfun temppelissä. Ajamme hevosvaunuilla temppelille. Vierailun jälkeen laiva jatkaa Kom Omboon, jossa vierailemme krokotiilijumala Sobekille ja haukkajumalalle Horukselle rakennettussa temppelissä. Laiva risteilee Aswaniin.

Päivä 9. Aswan:
Tänään tutkimme Aswania. Purjehdimme egyptiläisellä purjehdusveneellä, Felluccalla,  Norsusaaren ympäri. Sen kalliot muistuttavat norsua. Vierailemme myös Kitsheners Islandilla, botaanisella saarella.
Aswanista faaraot hakivat graniittinsa. Paluumatkalla löydämme keskeneräisen obeliskin graniittilouhoksessa. Jättimäinen obeliski halkesi ja jätettiin paikalleen.
Aswanin korkea pato kuuluu uusimpiin nähtävyyksiin. Saamme myös vierailla Philae-temppelissä. UNESCO joutui siirtämään temppeliä kun patoa rakennettiin.
Joka ilta saamme olla mukana erilaisissa juhlissa laivalla, jos niin haluamme.

Päivät 10 - 11. Aswan. 
Aswaniin on helppo rakastua. Tänään meillä on vapaapäivä. Voi osallistua retkelle Abu Simbeliin, tai tutustua Aswaniin omin päin. Lounas ja illallinen laivalla. 

Päivä 12. Aswan-(Kairo)-Aleksandria:
Lennämme kotimaanlennolla Kairoon ja matkustamme Aleksandriaan. Yövymme Aleksandriassa kaksi yötä.

Päivä 13. Alexandria.
Aleksanteri Suuri perusti tämän Kleopatran kaupungin aivan Välimeren rannalle.  Päivän retki vie meidät katakombeihin, suurimpaan tunnettuun Egyptissä. Käymme myös Montazhapalatsin kauneissa puutarhoissa ja jos kirjasto on avoinna piipahdamme siellä.

Päivä 14.
Aamiaisen jälkeen lähdemme Kairoon ja hotelliimme jossa syömme jäähyväisillallisen.

Päivä 15.
Kaksi elämyksellistä viikkoa Egyptissä on takana. Lennämme takaisin Helsinkiin.