Erityiset matkaehdot

Yleiset matkaehdot koskevat niitä kohtia joita erityiset matkehdot eivät kata.

Ilmoittautuminen ja maksu
Ilmoittautumismaksu on 120 euroa/ henkilö matkoilla joiden summa on alle 1500 euroa ja 240 euroa matkoille joiden summa on yli 1500 euroa.

Ilmoittautumismaksu maksetaan 7 päivän sisällä varauksesta. Loppusumma tulee olla King Toursin käytettävissä viimeistään 30 päivää ennen matkaa.

Mikäli lähtöön on varausajankohtana alle 30 päivää koko summa maksetaan heti King Toursille.

Ylimääräisistä järjestelyistä johtuvat kulut laskutetaan jälkikäteen. Tilaajalla on kotiinpaluun jälkeen maksuaikaa 10 päivää laskun päiväyksestä. 

Peruutukset ja muutokset
Peruutukset tehdään sähköpostiosoitteeseen info@kingtours.se (vain englanniksi)
Jos peruutus tehdään aikaisemmin kuin 30 päivää ennen matkaa, tulee matkustajan suorittaa ilmoittautumismaksu peruutusmaksuna.
Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 30 päivää, mutta kuitenkin aikaisemmin kuin 9 päivää ennen matkaa tulee matkustajan suorittaa 50 % matkan hinnasta peruutusmaksuna.
Jos peruutus tapahtuu 8 päivää tai vähemmän ennen matkan alkua tulee matkustajan suorittaa matkan kokonaishinta peruutusmaksuna.

Tietyillä järjestelyillä, esimerkiksi joulu- ja uudenvuodenmatkoilla sekä tulostetuilla lentolipuilla on korkeammat peruutusmaksut.

Peruutusmaksuihin lisätään mahdolliset  toimituskulut.

Matkustaja on peruttava matkansa niin pian kuin mahdollista siitä lähtien kun syy perutukseen on syntynyt. Syy perutukseen on vahvistettava lääkärintodistuksella ja/tai sukulaisuustodistuksella.

Matkan hintaan ei sisälly peruutusturvaa. Matkustaja voi ottaa niin kutsutun peruutusvakuutuksen mahdollisia peruutuskustannuksia varten.
King Tours välittää Europeiskan peruutusvakuutusta, jonka vakuutusehdot pätevät.

Minimiosallistujamäärä matkan peruutuksessa
Jos matkanjärjestäjällä on hyväksyttävä syy olettaa, että matkustajamäärä viimeistään 14 päivää ennen matkaa on vähemmän kuin 10, on matkanjärjestäjällä oikeus peruuttaa matka. Bussimatkojen peruutuksen minmimatkustajamäärä on 25 henkilöä.

Hinta-/lentohintatakuu
King Tours ei sovella hintatakuuta. Valuutan vaihtelut vaikuttavat hintoihin. Lentohinnat ja -verot voivat muuttua. Jos lennon osuus maksetaan varauksen yhteydessä, taataan silloin voimassa oleva lentohinta. Jos lentoliput on tulostettu ei mitään muutoksia voida tehdä. Lentolipun hintaa ei koskaan makseta takaisin peruutuksesta johtuen.

Matkustajan tekemä muutos matkasopimukseen
Jokaisesta matkustajan tekemästä muutoksesta veloitetaan matkanjärjestäjälle koituvien kustannusten mukainen summa, kuitenkin vähintään 40 euroa.

Matkustajan velvollisuus tarkistaa sopimusasiakirjat
Matkustajalla on velvollisuus tarkistaa itse sopimusasiakirjat niin pian kuin hän on saanut ne haltuunsa. Mahdollisista virheistä tulee ilmoittaa välittömästi.

Matkustajan  nimi
On äärettömän tärkeää, että matkustajan nimi on täysin sama kuin passissa ja oikein kirjoitettu. Useimmat lentoyhtiöt eivät salli nimenmuutoksia tai muutoksia nimen kirjoitusmuodossa. Ne jotka sen sallivat sen, tekevät sen ainoastaan korvausta vastaan. On matkustajan vastuulla ilmoittaa oikea kirjoitusmuoto varauksen yhteydessä.

Aikataulut
Jos muuta ei ilmoiteta, niin lentoajat ovat alustavia varausajankohtana. Lopulliset lentoajat ilmoitetaan viimeistään 14 päivää ennen matkan alkua. King Tours ei voi olla vastuussa mahdollisista aikataulumuutoksista tai myöhästymisistä. Lähtöajat voivat muuttua myös matkan aikana. Ota siis aina tavaksi tarkistaa lentoyhtiöltä tai King Toursin edustajalta aikataulu. Me emme vastaa lennolta myöhästymisistä jotka johtuvat muuttuneista aikatauluista.

Matkatavarat
Useimmilla kansainvälisillä lennoilla sallittu matkatavaramäärä on 20 kg. Yleensä sallittu matkatavaramäärä ilmoitetaan matkalipussa. Vain yksi matkalaukku ja yksi käsimatkatavara tulee olla mukana. King Tours ei vastaa matkatavaroista matkan aikana. Ei myöskään varastettavasta tavarasta kuten käteisestä, koruista, kameroista, kännyköistä ja tietokoneista.

Reklamaatiot
Mahdollisista puutteista tulee ilmoittaa paikan päällä, matkanjohtajalle, hotellille, agentille tai vastaavalle. Vaatimukset hinnanalennuksista tulee toimittaa kirjallisesti King Toursille niin nopeasti kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi kuukautta kotiinpaluun jälkeen.

Lisäjärjestelyt
Erityistä majoitusta, retkiä, ruokailua, iltaohjelmaa jne voidaan järjestää lisämaksua vastaan. Mikäli matkustaja peruu nämä lisäjärjestelyt  siihen  pätevät kuluttajaviraston yleiset matkustusehdot kohta 3. Jos erityisjärjestelyjä ei pystytä hankkimaan, suoritetaan takaisin ainoastaan veloitettu lisämaksu.

Majoitus 
Kiertomatkoilla voidaan usein järjestää osa kahden hengen huoneesta. Jos huonetoveria ei voida järjestää, tulee matkustajan maksaa lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Matkanjärjestäjän matkustusjärjestelyjen osittainen hyödyntäminen
Jos matkustaja jää pois osoitetuilta kuljetuksilta tai muuten laiminlyö matkaan kuuluvien järjestelyjen hyödyntämisen, hyvityksiä ei makseta.

Passi ja viisumi
Tarkista että passisi on voimassa. Useimmissa matkakohteissa passin tulee olla voimassa kuusi kuukautta kotiinpaluun jälkeen eikä se saa olla vaurioitunut.

Matkavakuutus
King Tours välittää Europeiskan lomavakuutuksia matkavakuutuksina. Lisätietoja ja ehtoja varten vieraile Europeiskan kotisivuilla.

Oikeus muutoksiin
King Tours varaa itselleen oikeuden tehdä muutoksia katalogien ja esitteiden tietoihin ennen kuin sopimusta on tehty matkustajan kanssa. King Tours pidättää itselleen myös oikeuden matkan sopimusehtojen muutoksiin. Muutoksiin pätevät yleiset matkaehtojen säädökset. Jos sovittu matkanjohtaja ei pätevistä syistä pysty osallistumaan, korvataan tämä asiantuntevalla sijaisella.

Kaupunkiverot
Eurooppalaisissa suurkaupungeissamme maksetaan usein kaupunkivero suoraan hotellien vastaanottoon. Summa vaihtelee 2-5 euron välillä ja matkustaja maksaa sen hotellille.

Pakettimatkan ostossa pätee matkavakuuslaki.

Tekninen järjestäjä: King Tours Ab, Vasagatan 27, 573 31 Tranås.  sähköposti: info@kingtours.se (vain englanniksi)

Voimassa alkaen 1/3 - 2020