Famtrip Armeniaan

7.-13.11.2017 (HUOM! UUSI AJANKOHTA)

Armenia ei kuulu monen matkatoimiston kohdevalikoimaan.
3,1 miljoonaan asukkaan Armenia on kiehtova maa, jossa luonto ja historia ovat huimaavia. Pääkaupunki Jerevan on ystävällinen sykkivä sydän, jonka museo- ja ravintolatarjonta on todella hyvä.  

Matka Armeniaan on myös matka kristinuskon historiaan. Armenian viljavia laaksoja sanotaan Eedenin puutarhan kertomuksen lähteiksi ja Nooan arkin sanotaan rantautuneen Araratin vuorelle. Arkeologien mielestä Araratin laaksoissa sijaitsee maailman vanhimpia asutuksia.

Täällä voimme vierailla maailman vanhimmissa kivikirkoissa ja kallioluostareissa. Saamme tutustua upeaan luontoon, tavata ystävällisiä ihmisiä ja nauttia hyvää ruokaa ja juomaa.

Ohjelma lyhyesti:

Lähdemme matkaan Suomesta iltapäivällä/illallal Saavumme Armenian pääkaupunkiin Jerevaniin yöllä. Täällä yövymme kaksi yötä. 

Kiertomatkamme alkaa Jerevanista, mistä jatkamme Armenian uskonnolliseen pääkaupunkiin Echmiadziniin.

Matkamme vie tämän jälkeen Khor Virap luostariin, Ararat vuoren juurella. Kauniit maisemat tekevät matkan seuraavasta etapista elämysen. Päämääränä on nyt Novarankin luostari. Tänne kerrotaan Nooan istuttaneenensimmäisen viinitarhan. Jatkamme Selim-solassa olevan karavaaniaseman kautta Dilijaniin missä yövymme.

Paluumatkalla Jerevaniin vierailemme vanhassa luostarissa Gashavankissa ja Sevansin kansallispuistossa, ”The blue eye of Armenia”.
Jatkamme tutkimusmatkaamme Jerevanissa tutustumalla muun muassa Matenadaraniin. Se on yksi maailman vanhimmista tekstimuseoista. Museo on omistettu armenialaisten aakkosten perustajalle.  

Mikäli aikataulu sen sallii tustumme myös armenialaiseen brandynvalmistukseen.

Saamme tarkemman ohjelman Jerevanissa.

 

Status:
Täynnä