Liikunnallinen Raamatun opiskelumatka

Lähde mukaan liikunnalliselle Raamatun opiskelumatkalle Israeliin Ilkka Puhakan, Ville Pitkäsen ja Ruut Ben-Yosefin johdolla.

Matka on tarkoitettu sinulle, joka haluat tutustua paremmin Jeesukseen ja Israeliin opetusten ja opastuksien kautta paikoissa, joissa Mestarimme kulki. Ja tärkeää on, että sinua ei haittaa, että matkallasi sinua ympäröi ilo ja nauru! Lue alla olevat tarkemmat tiedot matkasta, ja ilmoittaudu mukaan!

Nyt myös mahdollista ilmoittautua 31.10.2019 alkavalle matkalle.

LIIKUNNALLINEN OPINTOMATKA: 
Kyseessä ei ole normaali turistimatka, vaan matka on luonteeltaan liikunnalinen opintomatka. Tämä tarkoittaa sitä, että matkalle lähtijä on sitoutunut osallistumaan päivittäisiin retkikohteisiin, sekä niihin liittyviin opetuksiin. Matkan aikana ei ole mahdollisuus olla osallistumatta ohjelmaan, eikä ole mahdollisuus tehdä omatoimisia matkoja, muutoin kuin vapaa-aikana, jota on vähän.

Kävelemme useina päivinä 10-15 km matkoja. Teemme sen kuitenkin vähitellen, sopivalla vauhdilla, joten mikään huippu-urheilija sinun ei tarvitse olla. Normaali hyvä kunto riittää. Mikäli pystyt tekemään tunnin reippaahkon kävelylenkin, pystyt osallistumaan matkallemme. Kävelemme hyvin erilaisissa maastoissa aina Daavidin lähteiden kukkuloista Jerusalemin vilkkaille kaduille.

Opetusta on yhteensä päivittäin noin 2-3 tuntia, pienistä välipaloista tuhteihin raamattutunteihin. Opetukset koskettavat Jeesusta. Millainen hän oli, mitä hän opetti, millaisessa ajassa hän eli ja millaisia olivat hänen aikansa tavat ja ihmiset.

KENELLE MATKA ON TARKOITETTU?

- Sinulle, joka yhdessä 15-25 muun matkalaisen kanssa olet halukas tutkimaan raamattua syvemmin paikoilla, joissa Jeesus opetuslapsineen on kulkenut. 
- Joka omaat hyvän peruskunnon, jotta voit kävellä ja patikoida niitä reittejä, joita raamatun henkilöt kulkivat
- Sinulle, joka haluat nähdä, mitä Jeesus tekee tänä päivänä Israelissa eri etnisten ryhmien parissa.

 

Status:
Täynnä

Ohjelma

MATKAOHJELMA:

Päivä 1 Matkapäivä Suomesta Israeliin. Välilaskullinen lento Helsingistä Tel Aviviin.Yöpyminen.

Päivä 2 Jeesuksen syntymä ja lapsuus - Nasaret

Nasaret-kylä, opastettu kierros sekä kevyt lounas (kuuluu hintaan). Marian ilmestyksen kirkko + pyhän Joosefin kirkko. Synagogakirkko.Yöpyminen Tiberiaksessa.

Päivä 3 Jeesuksen palvelutyön alku Kapernaumissa ja sen ympäristössä. Kapernaum. Autuuksien vuori. Tabgha. Magdala. Laivamatka Gennesaretjärvellä. Yöpyminen Tiberiaksessa. Jonain iltana tutustumme paikallisiin kristittyihin ja palvelutehtäviin.

Päivä 4 Jeesuksen palvelutehtävä Pohjois-Israelissa. Banjas. Kazrin, Jeesuksen aikainen talo. Yöpyminen hotellissa Tiberiaksessa. 

Päivä 5 Jeesus ja Samarialaiset - Samaria. Sebastia (Raamatussa Samarian kaupunki). Jaakobin kaivo (Raamatussa kaivo lähellä Sykaria). Majoitus Kibbutsi Kalia Dead Sea, Kuolleen meren rannalla.

Päivä 6 Jeesus ja erämaa - Ein Gedi, Kuollut meri ja Jeriko. Vaellus Ein gedissä Daavidin lähteille. Kuollut meri, Kalia. Jeriko, Jeesuksen kiusausten vuori. Yöpyminen Kalian kibbutsilla.

Päivä 7Jeesuksen syntymä - Betlehem. Paimenten keto. Syntymäkirkko. Tutustuminen paikallisiin kristittyihin ja palvelutehtäviin. Israel museo, Jerusalemin pienoismalli. Öljymäelle katsomaan Jerusalemia. Yöpyminen Gloria-hotelli, Jerusalem, Vanha Kaupunki

Päivä 8 Jeesus ja Jerusalem. Daavidin kaupunki. Hiskian tunneli. Siloan lammikko. Davidson keskus, temppelialueen edusta. Länsimuurin (itkumuurin) tunneli. Betesdan lammikko. Yöpyminen Gloria-hotelli, Jerusalem. King´s Kids tapaaminen jonain Jerusalemin iltana.

Päivä 9 Jeesuksen viimeinen päivä Jerusalemissa. Muurikävely.Yläsali. Getsemane. Yöpyminen Gloria-hotelli, Jerusalem

Päivä 10 Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus. Kardokatu. Kukonlaulun kirkko. Litostrotos – Jeesus Pilatuksen edessä. Pyhän haudan kirkko. Puutarhahauta. Itkumuuri. Yöpyminen Gloria-hotelli, Jerusalem

Päivä 11 matkapäivä. Välilaskullinen lento Tel Avivista Helsinkiin