Kiertomatka, Burgenland-Graz-Salzburg-Salzkemmergut-järvialue-Wien

Kiertomatkalla näemme paljon eri maisemia; kaupunkeja, järvialueita, linna, Wienin kiertoajelu ja paljon muuta. Lue enemmän ohjelmassa.

Status:
Täynnä

Ohjelma

Kiertomatka: 4 yötä ja 5 päivää, 2 yötä Grazissa, 1 yö Salzkammergut-järvialueella, 1 yö Tonavana jokilaakson alueella

1. päivä   Tulo aamulennolla Wieniin n. Klo 10.00 Opas ja bussi vastassa lentokentällä Burgenlandin liittovaltio ja Neusiedler See -järvi, lounas viinituvassa ja Eisenstadtin kaupunki ja Esterhazy-  aatelissuvun linna sekä Joseph Haydn Burgenland on Itävallan pienin ja tilastojen mukaan myös aurinkoisin liittovaltio, joka sijaitsee idässä unkarin rajalla n. 1h ajomatkan päässä Wienistä. Vierailemme viehättävässä Eisenstadtin kaupungissa ja Esterházy-suvun omistamassa linnassa. Joseph Haydn oli vuosikymmeniä suvun palveluksessa ja linnakierroksella näemme myös Haydnsaal konserttisalin, jonka kehutaan olevan yksi akustiikaltaan parhaista itävallassa. Eisenstadtissa sijaitsee myös Bergkirche kirkko, jonne Joseph Haydn on haudattu. Matkamme jatkuu kohti Neusiedlersee-järveä ja kansallispuistoa. Alueella vallitsee jo lämpimämpi pannooninen ilmasto ja punaviini viihtyy hyvin kostealla ja lämpimällä Neusiedler-see järven alueella. Kansallispuisto on muuttolintujen suosimaa pesimä aluetta ja mm. haikarat palaavat vuosi vuodelta pesimään järvialueen talojen katoille rakentamiinsa pesiin. Nautimme lounasta järvialueella olevalla viinitilalla. Näemme myös ihastuttavia järven rannalla sijaitsevia pikku kyliä, kuten Rust. Kattohaikarat tulevat  pesimään  Rustin vanhojen talojen katoille vuodesta toiseen. Matkamme jatkuu kohti etelää ja Steiermarkinosavaltiota. Yö Grazissa. Ajokilometrit päivänä                            aikana n. 250 km.

2.päivä  Graz vanhankaupungin kävelykierros

Viehättävä Graz on Itävallan toiseksi suurin kaupunki (n.250 000 asukasta) ja Steiermarkin liittovaltion pääkaupunki. Grazin vanhakaupunki on  UNESCO:n kulttuuriperintölistalla. Tutustumme Grazin vanhaan kaupunkiin jalkaisin ja ajamme hissillä ylös Schlossberg- vuorelle, jossa Grazin tunnusmerkkinä pidetty renessanssiaikainen Uhrturm kellotorni sijaitsee. Linnanvuorelta avautuu upea näkymä vanhankaupungin punatiilisten kattojen yli Mur- joelle, joka virtaa kaupungin halki. Kävelykierroksen aikana näemme Grazin tuomiokirkon ja Mausoleumin ja renessanssiaikaisen Landeszeughaus- asevaraston, sekä lukuisia muita merkittäviä rakennuksia. Iltapäivällä vapaa-aikaa tutustua Grazin lukuisiin museoihin, mm.Modernin taiteen museoon tai Joanneum-museoon tai Renesanssiaikaiseen Landeszeughaus-asevarastoon. Grazin lukuisat kahvilat ja ravintolat houkuttelevat nauttimaan tai voit hemmotella itseäsi ostoskadun butiikeissa. Yö Grazissa.

3.päivä   Upeat alppimaisemat ja Ennstal-jokilaakso ja Dachsteinin alpit ja Salzburg

Ajoreittimme kulkee vaikuttavan Dachstein-vuoriston ohi, jonka huiput kohoavat 3000 m saakka. Kävelykierros Mozartin syntymäkaupungissa, upeassa Barokkikaupungissa Salzburgissa. Näemme Schloss Mirabell- linnan puutarhan, Salzburgin tuomiokirkon, Festspielhaus-konserttitalon, arkkipiispan palatsin, lukuisia barokkiaikaisia kirkkoja ja aukioita… Liikumme myös Getreidegasse- ostos- ja kävelykadulla, jonka varrella olevassa talossa Mozart aikoinaan syntyi v. 1756. Vapaa-aikaa kahviloissa vierailuun, lounaaseen tai ostosten tekoon. Yö Salzkammergutin alueella.  Ajokilometrit päivän aikana n. 290 km.

4.päivä  Salzkammergut järvialue, Wolfgang-järvi ja Bad Ischl-kylpyläkaupunki

Matkamme jatkuu kohti upeaa Salzkammergut-järvialuetta, näemme mm Fuschl-järven ja Wolfgangsee-järven. Wolfgang- järven rannalla olevassa St.Gilgenin kylässä Mozartin Äiti Anna Maria Pertl syntyi aikoinaan ja järven mukaan Mozart sai yhden etunimistäänkin.Liikumme Salzkammergut järvialueen upeissa järvi- ja alppimaisemissa, ihastelemme kauniita pikku kyliä ja käymme mm Bad Ischlin kylpyläkaupungissa, jossa keisariperhe tapasi viettää kesälomaa. Vierailemme Kaiservilla linnassa ja ihastelemme Keisarinna Elisabethin eli Sissin ja hänen miehensä Keisari Franz Josephin aikaisia huoneita. Myös Franz Lehar viihtyi aikoinaan Bad Ischlin kylpyläkaupungissa. Hänen entinen huvilansa toimii nykyisin museona. Aikaa nauttia omatoiminen lounas Bad Ischelissä tai herkutella vaikkapa Hovin vanhassa konditoriassa Zauner. Yö Tonavan jokilaakson Wachaun alueella. Hotellilta upea näkymä alas Tonavalle ja jokilaaksoon. Ajokilometrit päivän aikana n. 230 km.

5.päivä aamiaisen jälkeen ajamme kohti Wieniä ja pysähdymme matkalla Stift Melkin luostarin luona ja pidämme kahvitauon. Matka jatkuu kohti Wieniä. Kiertoajelu Wienissä ja lounas ja paluukuljetus lentokentälle. Kiertoajelun aikana näemme kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Ring-Straße kehäkadun varrella sijaitsevat upeat historismin aikaiset rakennukset, Valtion ooppera, Parlamentti, kaupungintalo, taidehistoriallinen ja luonnonhistoriallinen museo, Yliopisto ja Hofburgin talvipalatsi. Ajamme  myös Karlsplatz –aukion halki jossa sijaitsee Musikvereinin konserttitalo, Kaarlen barokkikirkko ja Secession taidenäyttelytalo. Näemme myös hedelmä-ja vihannestori Naschmarktin, lukuisia puistoja ja vanhoja Wieniläiskahviloita. Lounas päivän aikana. Paluukuljetus Wienin lentokentälle ja iltalento Helsinkiin n. kl. 19.20. Ajokilometrit päivän aikana n. 140 km.