Kiertomatka Länsirannikolla

Ihana Irlanti - kiertomatka Länsirannikolla  2.10. - 6.10.2017

Upeat maisemat, mielenkiintoinen historia, unohtumaton matka.

 

 

Status:
Täynnä

Ohjelma

DUBLIN – POWERSCOURT – GLENDALOUGH – AVOCA - WATERFORD

Päivä 1

Lennämme Helsingistä Dubliniin. Tapaamme kuljettajan ja oppaan jotka ovat meidän kanssamme seuraavat viisi päivää. He tekevät tästä unohtumattoman matkan. Matkustamme Wicklowin kautta joka sijaitsee 50 kilometriä etelään Dublinista. Sitä kutsutaan Irlannin puutarhaksi ja Irlannin mikrokosmoksi. Ensimmäinen pysähdys on suositussa Powerscourt Garden. Puutarhat, jotka perustettiin 1740 luvulla, ovat 19 hehtaarin alueella. Sen suunnittelu heijastaa halun kehittää puutarhaa joka on osa maisemaa.

Seuraava kohde on lähellä oleva GLENDALOUGH – “The Valley of the Two Lakes”. Täällä St. Kevin perusti luostarin 500-luvulla. Se kasvoi isoksi ja siitä tuli tunnettu oppimiskeskus Euroopassa. Irlanti tunnettiin nimellä “Island of Saints and Scholars”. Rakennukset, jotka ovat säilyneet, ovat 700 ja 1100 luvulta. Pyöreä torni on 34 metriä korkea. Katedraali, kivikirkko ja kelttiläiset ristit säilyivät myös.

AVOCAssa vierailijat voivat tutustua paikallisiin käsityöläisiinJatkamme Waterfordiin, syömme illallista ja yövymme.

Päivä 2

WATERFORD CRYSTAL FACTORY – MIDLETON DISTILLERY – BLARNEY - CORK

Waterford on tunnettu maailmassa kristallista. Aamiainsen jälkeen käymme WATERFORD CRYSTAL TEHTAASSA. Täällä he ovat valmistaneet 1700 luvulta asti Kulhoja, vaaseja, ornamentteja. Saamme katsoa miten näitä esineitä valmistetaan. The Old Midleton DistilleryIrlantilainen whisky on hyvin tunnettu ja sen historia saamme tietää käydessämme THE JAMESON HERITAGE CENTRE joka sijaitsee Midleton in County Corkissa. Käynti loppuu whiskyn maistiaisiin.

Viimeinen käynti tänään kohdistuu BLARNEY CASTLE, eli linnaan joka on tunnettu Blarney kivestä. Moni vierailija haluaa suudella Blarney kiveä. Siihen liittyy tarina jonka saamme kuulla paikan päällä.  Illallinen ja yöpyminen Corkissa.

Päivä 3:

CORK – GARINISH ISLAND – MUCKROSS HOUSE & NATIONAL PARK - KILLARNEY

Tänään matkustamme ihanaan kylään, jonka nimi on Glengariff, sub-trooppisessa merenlahdessa. Täällä vierailemme GARINISH ISLAND – saarelle, mikä on muutettu puutarhaparatiisiksi 80 vuotta sitten. Veneestä voi nähdä hylkiä jos ihan onnistaa. Nyt jatkamme matkaa Caha vuorten yli kauniiseen kaupunkiin nimeltä Kenmare. Sieltä suoraan Moll’s Gapiin. Seuraava pysähdyspaikka on MUCKROSS HOUSE AND GARDEN. Illallinen ja yöpyminen: Killarney.

Päivä 4:

Retkikohde: DINGLE PENINSULA

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti DINGLE PENINSULA. Se on tunnettu tiestä joka kulkee meren vieressä ja saamme nähdä Atlantin merta joka on henkeäsalpaava.  Esihistorialliset ja aikaiset kristilliset monumentit, pienet Gaelic-puhuvat kylät ja kilometrittäin Fuksiapensasaitoja. Hiekkaiset rannat, niin kuin Inch beach, missä tehtiin elokuva Ryan´s Daughter. Vierailu 700-luvulta olevaan kirkkoon nimeltä GALLARUS ORATORY. Sen muoto on kuin veneen muoto.

Lähdemme eteenpäin kohti kaupunkia jonka nimi on Dingle. Perinteinen, kalastajasatama ja Euroopan läntisin kaupunki. Talot täällä ovat värikkäitä. Illallinen ja yöpyminen: Killarney

Päivä 5:

KILLARNEY – ROCK OF CASHEL – DUBLIN

Tänä aamuna matkustamme takaisin Dubliniin. Matkalla pysähdymme paikkaan nimeltä ROCK OF CASHEL. Olemme korkealla ja katsomme yli kaupungin. St Patrick vieraili täällä vuonna 450 ja Brian Boru kruunattiin Irlannin kuninkaaksi täällä. Tänä päivänä voimme ihailla vanhaa goottilaista katedraalia, 1100-luvulta, korkeat ristit ja paljon muuta. Lähdemme kohti Dublinia, Kildaren kautta. Lennämme takaisin Helsinkiin.