Klassinen kiertomatka

Klassinen kiertomatka Israeliin.

Tällä matkalla yhdistyvät kulttuuri, ristiretkeilijät ja Välimeren aarteet. Mitä muuta voisi Israelinmatkalta pyytää? 

 

Status:
Täynnä

Ohjelma

Päivä 1. Tervetuloa Israeliin

Saavumme Tel Avivin lentokentälle Ben Gurion. Siellä King Toursin edustaja on meitä vastassa. Matkustamme lentokentältä Jerusalemiin bussilla ja menemme ensin hotellille. Syömme illallista ja saamme enemmän tietoa tulevan viikon ohjelmasta.

Päivä 2. Jerusalemin vanha kaupunki, eilen ja tänään

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Temppelivuorelle. Sieltä kävelemme Leijonaportille. Kävelemme Via Dolorosaa pitkin  Pyhän haudan kirkkoon, jota kutsutaan myös Ylösnousemuksen kirkoksi. Käymme myös Siionin vuorella ja Läntisellä muurilla eli Itkumuurilla.Jos ehdimme, teemme vielä pari pysähdystä. Illallinen hotellilla.

Päivä 3. Betlehem, muuri ja moderni Jerusalem

Tänään siirrymme muurin toiselle puolelle; muuri joka on sijoitettu Länsirantaa kohti. Tässä moderni Lähi-idän poliittinen ja uskonnollinen tilanne tulee konkreettisesti esille. Tapaamme palestiinalaisia käsityöläisiä, vierailemme myös parissa kristinuskon tärkeimmissä paikoissa. Kävelemme historian labyrintissa kaikkialla missä liikumme. Iltapäivällä lähdemme takaisin Jerusalemiin ja vierailemme Yad Vashem museossa. Yad Vashem on virallinen muistopaikka holokaustin juutalaisille uhreille. Knesset ja Menora on myös vierailun kohteena. Illallinen hotellilla. Illalla voimme lähteä Kävelykadulle Ben Yehudalle ja kokea Jerusalem by night.

Päivä 4. Juudean aavikko ja Kuollutmeri

Tänään lähdemme maapallon alimmalle kohdalle, Kuollut meri noin 410 metriä merenpinnan alapuolella. Ensimmäinen pysähdys on Qumranilla. Täältä löydettiin Kuolleenmeren kääröt vuonna 1947.  Seuraava pysähdys on Masadan linnoituksessa. Masada sijaitsee todella korkealla, ja sinne pääsee kävellen kiemurtelevaa polkua pitkin tai vuoren alla olevasta turistikeskuksesta Masadan huipulle kulkevan köysiradan avulla. Saamme kuulla jännittävän kertomuksen siitä mitä täällä tapahtui kun roomalaiset piirittivät linnoitusta. Täällä saa kävellä raunioiden keskellä ja myös nähdä osittain kunnostettua palatsia. Tämän jälkeen on ihana päästä kellumaan Kuolleeseen mereen. Koko keho nauttii tästä suola- ja mineraalipitoisesta vedestä. Tämän jälkeen lähdemme Tiberiakseen. Yövymme hotellissa ja syömme illallista.

Päivä 5. Jeesuksen jalanjäljissä; Galilea ja Genesaretin järvi

Jeesuksen toiminta Galileassa on tämän päivän aihe.  Me aloitamme päivää vierailemalla Nasaretin kaupungissa. Täällä Jeesus varttui ja eli kunnes hänen julkinen toiminta alkoi. Tämän jälkeen teemme veneretken Genesaretin järvellä. Unohtumaton kokemus. Käymme myös Autuuksien vuorella ja Kapernaumissa. Meidän hotellimme sijaitsee Tiberiaksessa. Tiberias sijaitsee 200 metriä Välimeren merenpinnan alapuolella. Syömme illallista hotellilla.

Päivä 6. Antiikin Israel. Matkustamme eteenpäin Akkoon. Nyt puhumme ristiretkien ajasta. Akkosta lähdemme Haifaan muun muassa Bahaipuutarhaan joka on mahtava nähtävyys. Haifasta meriteitse kohti Tel Avivia. Vierailemme Kesareassa, Kuningas Herodeksen kaupungissa. Tel Avivissa syömme illallista hotellilla. Asumme keskustassa joten saamme myös mahdollisuuden shoppailla tai kävellä pitkin rantapromenadia Välimeren rannan lähellä.

Päivä 7. Tel Aviv, omatoimipäivä

Auringonottoa, uimista, shoppailua tai vierailu vanhassa Jaffossa. Täällä on paljon tekemistä ja aika ei ehkä riitä kaikkeen. Saamme lainata sanontaa Ensi vuonna Israelissa. Oppaamme voi antaa vinkkejä. Yhteinen illallinen.

 Päivä 8. Siirtyminen Ben Gurion lentokentälle. Lennämme Helsinkiin.