Klassinen kiertomatka Israel-Jordania

Tämän kombimatkan aikana tutustumme kahteen mielenkiintoiseen maahan. Meillä on kymmenen päivää aikaa. Voimme siis rauhassa katsoa ne hienoimmat paikat mitä molemmillamailla on tarjottavana. Kohtaamme sekä  raamatun historian ja rikkaan kulttuurin että tutustumme moderneihin maihin ja ihmisten elämään ja arkeen. Kaunis luonto, uskomattoman hieno  erämaa, hyvää ruokaa ja unohtumattomia paikkoja.

Status:
Täynnä

Ohjelma

Päivä 1 Lennämme Tel Aviviin ja yövymme Netanyassa.

Päivä 2. Lähdemme Muhrakaan, Karmel vuorelle. Hieno näköalapaikka. Voimme nähdä jopa Nasaretin kaupunkia, minne jatkammme matkaa. Siellä tutustumme Marian ilmestyksen kirkkoon sekä St. Joosefin kirkkoon, ja lopuksi käymme vielä alassyöksymisen vuorella, mistä on upea näköala Yisreel-laaksoon. Illallinen ja yöpyminen Tiberiaksessa.

Päivä 3. Tänään on vuorossa Autuuksien vuori ja Tabghaan. Tutustumme Kapernaumiin, joka tänä päivänä on rauniokaupunki mutta 2000 vuotta sitten merkittävä kaupunki. Sen jälkeen lähdemme veneretkelle Genesaretin järvelle. Lounaaksi Pietarin kalaa. Illallinen ja yöpyminen Tiberiaksessa.

Päivä 4. Tänään suuntaamme kohti Jordaniaa. Rajatarkastuksen jälkeen vaihdamme bussia. Käymme roomalaisessa kaupungissa, Dekapolisalueen yhdessä kaupungissa, nimeltään Jerash. Jos ehdimme, teemme vielä kaupunkikierroksen Ammanissa. Illallinen ja yöpyminen Ammanissa.

Päivä 5. Lähdemme Madaban kaupunkiin, missä käymme katsomassa kuuluisaa mosaiikista tehtyä Madabakarttaa. Se kuvaa Egyptiä sekä pyhää maata molemmin puolin Jordanjokea ja Jerusalemia. Nebon vuorella voimme kirkkaan sään vallitessa nähdä Jerusalemin kaupunkia rajan toisella puolella. Lähdemme pitkin Kuninkaan moottoritietä Petraan, missä syömme illallista ja yövymme.

Päivä 6. Tämä päivä vietetään Petrassa, upeassa nabatien kaupungissa. Täällä rakennukset on rakennettu vuorten sisälle upealla tavalla. Matkalla kohti Kuollutta merta ja hotelliamme, poikkeamme katsomaan Ash Shawbakin linnaketta, ristiretkeläisten jäljiltä. Illallinen ja yöpyminen hotellissa Kuolleen meren vieressä.

Päivä 7. Vapaa aamupäivä. Sen jälkeen pysähdymme Jeesuksen kastepaikan kohdalla Jordanjoen varrella. Lähdemme kohti Allenybsiltaa ja rajaa. Ylitämme rajan ja nousemme kohti Jerusalemia. Ensin käymme näköalapaikalla Öljymäellä. Sen jälkeen vierailemme Getsemanen puutarhassa. Illallinen ja yöpyminen Jerusalemissa.

Päivä 8. Aamupäivän vietämme vanhassa kaupungissa. Kävelemme Via Dolorosaa (kärsimysten tie) pitkin Hautakirkolle. Lähdemme Betlehemiin, syntymäkirkolle ja paimenten niitylle. Päivä loppuu Itkumuurin luona vanhassa kaupungissa. Illallinen ja yöpyminen Jerusalemissa.

Päivä 9. Tänään käymme Siionin vuorella sekä juutalaisten kortteleissa vanhassa kaupungissa. Sen jälkeen on vapaata aikaa ostoksia varten. Viimeisenä kohteena Puutarhahauta. Illallinen ja yöpyminen Jerusalemissa.

Päivä 10. Siirtyminen Tel Aviviin ja lentokentälle. Lennämme kohti Helsinkiä.