Niilin risteily 15 päivää

Avaamme uuden klassisen risteilyn Nillillä Kairosta Aswuaniin. Nautinnollinen ja rauhoittava matka. Asut viiden tähden risteilyalus Jaz Royalilla koko matkan aikana. Lennät Kairoon, astut laivalle ja aloitat matkaa. 15 päivää myöhemmin astut laivalta Aswanissa, lennät Kairoon ja sieltä eteenpäin Helsinkiin. Toivottavasti olet saanut rentoutua ja nauttia. Olet saanut monta unohtumatonta kokemusta matka aikana.

Lapsialennus jopa 50 % (ei koske lentoja). Ota yhteyttä suoraan toimistoon varaessasi matka lapsen kanssa).

Status:
Täynnä

Ohjelma

Päivä 1 Laskeudumme Kairon kansainväliselle lentokentälle. King Toursin edustaja on meitä vastassa. Hän auttaa kaikkien muodollisuuksien kanssa esim. viisumi kustannukset (28 euroa). Kun olemme saaneet matkalaukkumme, siirrymme risteilyalukseen Kairon keskustassa, syömme illallista ja yövymme. Asumme kolme yötä laivalla ollessamme satamassa, jotta ehdimme käydä Kairon nähtävyyksissä.

Päivä 2 Ihanan aamiaisen jälkeen oppaamme vie meidät kiertomatkalle. Käymme Gizan kolmen pyramidin luona. Näemme Sfinksin, joka on symbolina kohdannut turisteja jo tuhansia vuosia. Syömme lounaan laivalla. Iltapäivällä on vapaata aikaa esim. omille retkille. Voimme myös viihtyä laivan aurinkokannella uima-altaan vierellä. Syömme illallisen laivalla.

Päivä 3 Tämän päivän vietämme myös Kairossa. Aloitamme käymällä Citadellissa ja suuressa moskeijassa. Citadellista saamme hienon näköalakuvan miljoonakaupungista. Lähdemme eteenpäin Egyptiläiseen museoon, joka on yksi maailman tunnetuimmista museoista. Sanotaan että jos seisoo tarpeeksi kauan tämän museon ulkopuolella niin törmää tuttavaan. Tämän jälkeen matkustamme takaisin laivalle syömään lounasta. Iltapäivä on vapaa omille retkille ja ostoksille. Illallinen laivalla.

Päivä 4 Nyt on aika jättää Kairoa ja purjehtia Beni-Suefin kaupunkiin. Kaupunki sijaitsee noin 110 kilometriä etelään Kairosta Niilin laaksossa. Vierailemme kaupungissa ja yön vietämme laivalla satamassa.  Lounas ja illallinen laivalla.

Päivä 5 Purjehdimme kohti El-Minya kaupunkia, joka sijaitsee 250 kilometriä etelään Kairosta. Kaupungilla on noin 300 000 asukasta. Kaupunki on aina ollut tärkeä satamakaupunki Niilillä, kauppakeskus missä myytiin mm puuvillaa. Saavumme kaupunkiin iltapäivällä ja yövymme satamassa, jotta me voimme seuraavan päivän aikana tehdä retkemme. Lounas ja illallinen laivalla.

Päivä 6 Tänään on kokopäiväretki. Lähdemme aamupäivällä Tuna Elgabaliin ja Ashomieeniin. Lounaan jälkeen tutustumme Beni Hassaniin. Koko päivän aikana saamme mielenkiintoisia kokemuksia haudoista ja kaivauksista keskiajan valtakunnan ajoista. Olemme yön yli vielä El-Minyassa. Illallinen laivalla.

Päivä 7 Aikaisin aamulla purjehdimme kothi Tel El-Amarnaa. Aamiaisen jälkeen teemme vierailun El-Amarnatemppelissä. Temppeli on hyvin säilynyt. Syömme lounaan laivalla ja purjehdimme kohti Assiut-kaupunkia. Kaupunki on mielenkiintoinen ja siellä asuu noin puoli miljoonaa asukasta. Täällä löydämme tekstiilituotantoa mutta myös esim. historiallisia temppeleitä.

Päivä 8 Aamulla purjehdimme Assiutista kohti Sohagia. Tämän päivän saamme nauttia aurinkokannella ja uima-altaan vieressä. Saamme nauttia Niilin laakson nähtävyyksistä, kun hitaasti ohitamme eri maisemia. Syömme lounasta sekä illallista laivalla. Hyvin levollinen ja nautinnollinen päivä.

Päivä 9 Jätämme Sohagin varhain aamulla ja purjehdimme El-Balyanaan. Tutustumme kahteen mielenkiintoiseen temppeliin tänään. Ensin Dendera temppeli ja sen jälkeen Abydos temppeliin. Iltapäivällä purjehdimme kohti Nagaa Hamadia. Täällä saamme nähdä yksi Niilin suurimmista voimaloista sekä mahtavista slusseista. Jäämme yön yli Nagaa Hamadin satamaan. Ehkä sasamme osallistuja juhlaan laivalla illallisen jälkeen.

Päivä 10 Varhain aamulla laiva lähtee. Tänään purjehdimme hitaasti etelään kohti Luxoria. Luxorissa on Egyptin isoimmat sekä mahtavimmat nähtävyydet. Tänään saamme siis nauttia ja levätä. Ota kiikari mukaan matkalle. Voit seurata niitä rantojen nähtävyyksiä mitä ohitamme.

Päivä 11 Aamiaisen jälkeen lähdemme fantastiselle retkelle. Matkustamme Länsirannalle, kuninkaiden ja kuningattarien laaksoon. Vierailemme Hatshepsutin kuolemantemppelissä ja suurten Memnon kolossien luona. Tämä on yksi matkan kohokohdista. Kuninkaiden laakso on jotain aivan erikoista. Laivamme sijaitsee aivan Luxorin keskustassa Talvipalatsin edessä. Syömme lounaan ja pidämme vapaan iltapäivän. Voimme kävellä Niilin rantaa pitkin tai vaikka piipahtaa Talvipalatsiin teeaikaan. Illallinen laivalla.

Päivä 12 Tänä aamuna vierailemme Karnakin isossa temppelikompleksissa. Oppaamme kertoo temppelialueen historiasta ja kertoo Karnakista, joki oli valtakeskus eri aikakausien jaksoina. Karnakasta lähdemme Luxorin temppelille. Siirrymme laivallemme joka suuntaa kohti Edfua. Vapaa iltapäivä. Yön aikana saavumme Edfuun

Päivä 13 Aamiaisen jälkeen tutustumme Edfun temppeliin, joka on yksi Egyptin parhaiten säilyneistä temppeleistä. Horoksen jumala on keskiössä temppelissä. Tämän jälkeen purjehdimme kohti Kom Omboa. Tällä temppelillä on Sobeck krokotiilijumala keskeisenä jumalana.Syömme illallisen, ja purjehdimme kohti Aswania yöllä.

Päivä 14 Olemme saavuttaneet päämäärämme Aswanin. Täällä on myös paljon nähtävää. Näemme giganttista Korkeata patoa, Nasserjärveä sekä keskeneräistä obeliskia. Lähdemme veneellä mahtavalle Philae Temppelille, joka on siirretty yhdestä saaresta toiseen. Teemme jotain aivan ihanaa iltapäivällä, jolloin purjehdimme Feluccalla. Fellucca on pienempi egyptiläinen purjevene, ja sillä purjehdimme katsomaan botaanista puutarhaa.

Päivä 15 Lennämme Kairoon ja sieltä eteenpäin Helsinkiin.