Opintomatka Jordaniaan

Opintomatka elämykselliseen Jordaniaan sisältäen Petra ja Wadi Rum 12.-18.2. 2018

Jordania on pieni maa täpötäynnä elämyksiä. Täältä löytyy suuri osa Raamatun historiallisista tapahtumapaikoista. Paikkoja jotka kertovat Eliasta, Johannes Kastajasta, Jeesuksen kastajaisista. Täällä on Nebovuori, josta Mooses näki luvatun maan, Edomin maa, Sodom, Gomorra ja Dekapolis.

Nämä kaikki paikat kierrämme opintomatkallamme tarkoituksena uudelleenlöytää Luvatun Maan itäiset osat. Opintomatka on suunnattu ensisijaisesti sinulle, joka olet kiinnostunut viemään tulevaisuudessa omia ryhmiä Jordaniaan. 

Päiväohjelmamme on seuraava: 

  1.     Laskeudumme Ammaniin jossa kuljetus hotelliin ja majoittuminen.
  2.      Aamiaisen jälkeen kiertomatkamme alkaa.  Ensimmäinen pysähdyksemme on Citadel-linnoituksella, josta ihailemme aikoinaan seitsemälle kukkulalle rakennettua kaupunkia. Tutustumme myös roomalaiseen amfiteatteriin kaupungin keskustassa ennen kun matkamme jatkuu  Jerashin historialliseen kaupunkiin. Jerash on Dekapoliskaupungeista parhaiten säilynyt.  Päivän viimeinen pysähdyspaikka on Saladin Suuren rakennuttama linna Ajloun. Päivällinen Ammanissa.

3.     Suuntaamme etelään Madaban mosaiikkikaupunkiin ja sen 1500 vuotta vanhoista mosaiikeistaan kuuluisaan Pyhän Yrjön kirkkoon. Kirkosta löytyy muun muassa vanha Lähi-idän kartta. Madabasta jatkamme kohti Nebo-vuorta ja paikkaa josta Mooses ensimmäistä kertaa näki Luvatun maan, Israelin.
Mikäli säät suosivat voimme vuoren huipulta ihailla Kuolluttamerta, Jerikoa ja Oliivivuorta Jerusalemissa. Jatkamme paikkaan, missä Jordanjoki kohtaa Kuolleen meren ja Johannes Kastaja kastoi Jeesuksen.  Tämä on pyhiinvaelluspaikka ja sen huomaa monista kirkoista ja luostareista. Iltaa kohden majoitumme hotelliimme Kuolleenmeren rannalla, maailman matalimmalla paikalla.

4.     Matkamme etelään jatkuu Kuolleen meren rannalta kohti ristiritarien tärkeää tukikohtaa Karakia. Tutustumme Shobakin ristiritarilinnaan 1100-luvulta. Päivän huikeimmat näkymät tarjoaa Wadi Arava ennen kun iltaa kohti saavumme päämääräämme Petraan. Iltaan mahtuu yhteinen päivällinen Petrassa, jossa myös yövymme.  

5.     Tämä päivä vietetään Petraan tutustuen. Petra on elämys ja sitä on vaikea sanoin kuvailla, se on koettava. Nabatealaiset rakensivat kaupungin pari tuhatta vuotta sitten vuoristosolaan Silkkitien varrelle. Petrasta jatkamme Aqabaan, jossa yövymme.

6.     Aqabassa on Jordanian ainut satama. Kaupunki on myös suosittu rantalomakohde ja täten myös hotelleja löytyy runsaasti. Käymme tutustumassa Aqaban markkinoihin ennen kun matkamme jatkuu kohti Jordanian kauneinta erämaata, Wadi Rumia. Muutaman tunnin aavikkosafarilla näemme muun muassa tuulten muokkaamia pastellinsävyisiä hiekkakivikallioita. Wadi Rumista matka jatkuu Ammaniin. Illallinen ja yöpuminen Ammanissa.

7.     Paluulento pohjoiseen.

Opintomatkamme vie sinut Jordanian halki, Petraan ja Wadi Rumiin 12. - 18. helmikuuta 2018. Matkan hinta on 460 € (4300 SEK) + lennot. Hintaan sisältyy osa kahden hengen huoneesta, puolihoito, kuljetukset, nähtävyydet ja kaikki sisäänpääsymaksut. Tipit, lounaat, juomat, lennot ja vakuutukset eivät sisälly hintaan. Lennot eivät sisälly hintaan mutta autamme sinua löytämään edulliset ja mukavat lennot. Tippiä maksamme 7 USD/päivä/matkaaja opaille ja muille meitä auttaville henkilöille.

Tämän summan saat takaisin mikäli itse opastat vähintään 20 hengen matkaseurueen kahden vuoden sisällä opintomatkasta.

Rajattu määrä paikkoja joten varaathan paikkasi ajoissa!

 

 

 

Status:
Täynnä