Samarian matka

Ainutlatuinen matka Samariaan ja Jerusalemiin 16.-23.11.2018.
Käymme paikoissa, joissa ei tavallisesti käydä.
Oppaanamme toimii Ruut Ben-Yosef, joka on asunut jo yli 20 vuotta Israelissa. 
Hinta lähtien:
1 290€
Päivää:8
- Lennot
- Osa kahden hengen huoneessa
- Puolihoito
- Kaikki siirtymiset
- Opas, matkanjohtaja
- Sisäänpääsymaksut
Varaa matka

Ohjelma

Ohjelma

Ohjelma:

16.11.        Saapuminen Tel Aviviin. Illallinen ja yöpyminen Arielissa.

17.11.        Shekem (Elon HaMore), Jaakobin lähde (Nablus)

Vierailemme Abrahamin maahantulon portilla ja lupausten vuorella, Elon HaMoressa. Edessämme avautuu upeat Samarian/Länsirannan vuoristomaisemat, johon tutustumme Raamatun ja historian, sekä nykyhistorian valossa. Tutustumme sekä israelilaisiin että palestiinalaisiin asutusalueisiin ja elämänkohtaloihin. Seuraava kohde on Jaakobin kaivo-kirkko Nabluksessa. Kirkko on rakennettu vanhan bysanttilaisaikaisen kirkon raunioille ja paikalla olevan kaivon uskotaan olevan patriarkka Jaakobin ajalta. Kaivo on 35 metriä syvä ja vesi on juomakelpoista. Paikka muistuttaa meitä myös tarinasta samarialaisesta naisesta, jonka Jeesus todennäköisesti tapasi juuri tällä paikalla. Illallinen ja yöpyminen Arielissa.

18.11.        Sebastian, Samarian historiallinen pääkaupunki, Garissim

Sebastian on Israelin pohjoisen valtakunnan kolmas pääkaupunki, johon Omri rakennutti häikäisevän kaupungin. Hänen poikansa Ahab jatkoi pohjoisvaltakunnan hallitsemista Samariasta käsin, mutta hänen elämäntapansa ei miellyttänyt Israelin Jumalaa. Ahab mm. rakennutti Baalin temppelin Samariaan. Samarian kaupungissa on nähtävillä myöskin mm. roomalaisaikaisen kaupungin rauniot ja voimme oppia, miten Filippus teki evankelioimismatkan roomalaisaikaiseen Samarian (Sebastian) kaupunkiin ja julisti siellä evankeliumia. Ajamme läheiselle Garissimin (siunauksen) vuorelle, josta avautuu hienot näkymät Nablukseen. Paikalla asustaa tänä päivänä n. 400 samarialaisen yhteisö. Tutustumme samarialaisen kansan historiaan ja nykypäivään. Garissimin vuorelta meillä on näkymä Ebal-vuorelle, eli ns. kirouksen vuorella. Illalla näemme valonäytöksen Ilmestysmajasta. Illallinen ja yöpyminen Arielissa.

19.11.        Siilo-Betel-Jerusalem

Tutustumme raamatulliseen Siiloon, jossa liitonmajan paikka oli 369 vuotta, Joosuan ja tuomarien aikana. Paikka on tunnettu myös pappi Elistä, Hannan rukouksesta ja Samuel- profeetasta. Paikalla arkeologinen puisto, jossa tutustumme Siilon eri aikakausiin ja näemme elokuvan. Raamatullinen Betel sijaitsee tänä päivänä nykyisen Ramalla-kaupungin vieressä. Käymme juutalaisen siirtokunnan alueella olevalla näköalapaikalla, jossa uskotaan Jaakobin kohdanneen Jumalan, sekä tutustumme palestiinalaiskaupunkiin, Ramallaan. Saavumme Jerusalemiin Scopus-vuoren ja Öljymäen näköalapaikan kautta.Illallinen ja yöpyminen Jerusalemissa.

20.11.        Jerusalem, vanha kaupunki

Päivä alkaa Getsemanen puutarhasta, josta nousemme Leijona-portin kautta vanhaan kaupunkiin. Vierailemme Litostrothoksessa, Jeesuksen ja Pilatuksen kohtaamispaikalla. Sieltä jatkamme Via Dolorosaa pitkin kristittyyn kortteliin sekä Pyhän haudan kirkkoon. Käymme puutarhahaudalla ja päivän päätteeksi Itkumuurilla. Illallinen ja yöpyminen Jerusalemissa.

21.11.        Betlehem

Vierailemme paimenten kedolla, jossa fransiskaanikirkko. Paikalla on ollut kirkko jo bysanttilaisaikana ja se on muistuttamassa enkelien ja paimenten kohtaamisesta. Paikalla myös arkeologinen puisto, jossa Herodeksen aikana rakennettu kylä, jossa myöhemmin asusti munkkijärjestö. Kylän raunioilta löytyy mm. eläinten säilytykseen käytettyjä luolia ja öljyn ja viinin puristamoja sekä rituaalialtaita. Jeesuksen syntymäkirkko on maailman vanhin sellaisenaan säilynyt kirkko. Se sijaitsee Betlehemin keskustassa. Kirkossa Jeesuksen syntymäluola. Illallinen ja yöpyminen Jerusalemissa

22.11.        Hebron, Ber Sheva, Tel Arad

Vierailemme Hebronissa Makpela-luolassa, ja tutustumme alueen juutalais- sekä arabiväestöön, israelilais- sekä palestiinalaisalueella. Makpela luola on pyhä sekä juutalaisille että muslimeille. Juutalaisten perimätiedon mukaan paikassa on haudattu uskonisämme Abraham, Iisak ja Jaakob, sekä heidän vaimonsa Sara, Rebekka ja Lea. Jaakobin vaimo Raakel on haudattu Betlehemin tien varrelle. Vierailemme raamatullisessa Ber Shevassa ja siellä arkeologiseen puistoon. Tutustumme alueen historiaan Abrahamin ajasta lähtien. Tel Arad on yksi maailman vanhimmista kaupungeista. Paikka oli asuttu 4000-2650 eKr, ja myöhemmin Israelilaisaikana; 1100 ekr lähtien. Illallinen ja yöpyminen Jerusalemissa

23.11.        Vapaa aika ja kotimatka

Lähdöt ja hinnat

LähtöLähtökaupunkiKohdePaikkaaLähtien hinta
16/11HelsinkiSamarian matkaYli 81 290€VaraaMore information